volg Anthťmis opDode Zee
huidverzorging
mineralen
werking mineralen
gebruik mineralen
modder
moddermasker
water
toepassingen
geschiedenis
recept mineraal
recept modder

Edom
huidverzorging voor:
normale huid
gemengde huid
vette huid
zeer vette huid
acnť
droge huid
rijpere huid
rosacea
gevoelige huid
allergische huidRŁgener Krijt
krijt huidverzorging
krijt pakkingen
krijt produkten


Safi huidverzorging


verzorging van :
acne gezicht
acne lichaam

couperose
dauwworm

eczeem
constitutioneel
contacteczeem
handeczeem

eelt
jeugdpuistjes
lichen
likdoorns

psoriasis
psoriasis verzorging
roos
rosacea
wintertenen

zwemmerseczeemprijzen
Edom
Neutral
Krijt
Safi
CMD Natuurcosmetica huidverzorging met biologische oliŽn

Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging
handcrŤme
shampoo
probeersetjesbasis oliŽn
maceraten en vetten
prijzen basis oliŽn


diverse infecties


etherische oliŽn
A t/m D
E t/m K
L t/m R
S t/m Z
prijzen etherische oliŽn
Attarsmassage oliŽn
huid oliŽn

Aleppo zepen
prijzen

   
LICHEN


Lichen planus is een ontsteking van de huid of de slijmvliezen. Zowel mannen als vrouwen kunnen deze ziekte krijgen, meestal omstreeks middelbare leeftijd. Lichen planus is niet besmettelijk en niet erfelijk.
Er zijn veel vermoedens omtrent het ontstaan van lichen planus, de oorzaken zijn echter grotendeels onbekend. De meeste aanwijzingen gaan in de richting dat lichen planus een soort auto-immuunziekte is, wat betekent dat cellen, die o.a. bacteriŽn en virussen bestrijden, nu delen van de huid en slijmvliezen aantasten.
Ook zijn er gevallen bekend waarbij lichen planus is ontstaan door het gebruik van medicijnen tegen hoge bloeddruk, hartaandoeningen en gewrichtsklachten.
De kenmerken van lichen planus zijn platte paars-rode bultjes. Ze kunnen over het gehele lichaam voorkomen, maar vooral aan de binnenkant van polsen en enkels.
Soms ontstaan er op scheenbenen en enkels dikke plekken. In ongeveer 20% van de gevallen geeft de aandoening geen of geringe klachten. Bij de andere 80% is jeuk, die heftig kan zijn, de meest voorkomende klacht, .
Lichen planus kan ook in de mond voorkomen, vaak zonder dat men zich dit bewust is. De fijne witte lijntjes en stipjes zijn niet erg opvallend en worden meestal bij toeval ontdekt.
Ook pijnlijke wondjes en zweertjes in de mond kunnen door lichen planus veroorzaakt worden. In ongeveer 10% van lichen planus zijn ook de nagels aangetast.
De veranderingen bestaan uit in de lengterichting verlopende ribbeltjes, gleufjes en spleten. In ernstige gevallen kan de nagel er zelfs afvallen en niet meer terugkomen.
Bij een lichte vorm van lichen planus zonder klachten is meestal geen behandeling nodig. Alleen als er een vermoeden is van een reactie op medicijnen is het zinvol met uw arts te overleggen hoe in zo`n geval te handelen.
CorticosteroÔdhoudende crŤmes of zalven zijn de meest gebruikte geneesmiddelen. Zij remmen de ontsteking en onderdrukken de jeuk.
In ernstige gevallen van lichen planus worden sterkere middelen gegeven, zoals prednisontabletten of capsules met een vitamine A-achtig medicament.
Ook een behandeling met ultra-violet licht, in combinatie met tabletten die de huid hiervoor gevoelig maken (PUVA), kan soms een goed resultaat opleveren.
Het is bij lichen planus verstandig er op te letten dat de huid niet wordt beschadigd. In de beschadigde huid kan een nieuwe aandoening ontstaan.
De meeste gevallen van lichen planus genezen spontaan binnen een periode van twee jaar. Vaak blijven er donkerbruine verkleuringen zichtbaar, die evenals de bultjes na verloop van tijd vanzelf kunnen verdwijnen.
De jeuk bij lichen planus is te bestrijden Dode Zee mineralen. Vooral met Safi mineralenzeep en Dode Zeezout gel zijn goede resultaten te bereiken.


/probleem/lichen.htm - laatste wijziging woensdag 17 oktober 2018

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer

   
Edom huidverzorging

aanbiedingDode Zee mineralenSheaBodyButter

mineralen shampoo

wrattenoliŽn
massage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen

Neutral
met Dode Zeezout
aanbieding 5 delige set met gratis handcrŤme