volg Anthťmis opDode Zee
huidverzorging
mineralen
werking mineralen
gebruik mineralen
modder
moddermasker
water
toepassingen
geschiedenis
recept mineraal
recept modder


Edom
huidverzorging voor:
normale huid
gemengde huid
vette huid
zeer vette huid
acnť
droge huid
rijpere huid
rosacea
gevoelige huid
allergische huidRŁgener Krijt
krijt huidverzorging
krijt pakkingen
krijt produkten


Safi huidverzorging


verzorging van :
acne gezicht
acne lichaam

couperose
dauwworm

eczeem
constitutioneel
contacteczeem
handeczeem

jeugdpuistjes
lichen


psoriasis
psoriasis verzorging
roos
rosaceaprijzen
Edom
Neutral
Krijt
Safi
CMD Natuurcosmetica huidverzorging met biologische oliŽn

Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging
handcrŤme
shampoo
probeersetjesbasis oliŽn
maceraten en vetten
prijzen basis oliŽn


diverse infecties


etherische oliŽn
A t/m D
E t/m K
L t/m R
S t/m Z
prijzen etherische oliŽn
Attarsmassage oliŽn
huid oliŽn

Aleppo zepen
prijzen

   
Jeugdpuistjes of acne vulgaris is een ontsteking van talgklier follikels. Acne kenmerken zijn meeŽters, rode pukkels of papels en puistjes of pustels. Jeugdpuistjes effectief behandelen met Dode Zee mineralen of Tea Tree etherische olie. Acne conglobata komt veel bij mannen voor.
JEUGDPUISTJES
Bijna iedereen krijgt in de puberteit jeugdpuistjes (acne vulgaris). Bij de ťťn zijn het een paar puistjes, bij de ander is het een ernstige huidaandoening die veel psychische problemen kan geven. Acne vulgaris is een onschuldige aandoening, die bij de meeste mensen na enkele jaren vanzelf verdwijnt.
Meestal verdwijnt acne voor het 25e jaar, maar soms blijft de aandoening bestaan tot op oudere leeftijd.
Acne wordt veroorzaakt door een ontsteking van de talgklierfollikel. Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. Veelal begint acne in de puberteit, als de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter en procuderen meer talg, die bovendien dikker is.

Als er te veel talg wordt afgescheiden, kan deze zich ophopen en de uitgang van de talgklier, de porie, verstopt raken. Deze talgophopingen worden meeŽters of comedonen genoemd. Er zijn oppervlakkige meeŽters, black heads, en onderhuidse meeŽters, white heads. De talgophoping wordt vaak verergerd door een versterkte verhoorning van de porie, waardoor deze nauwer wordt. In de talgklieren bevinden zich vele bacteriŽn, die zich snel kunnen vermenigvuldigen en de talg omzetten in vetzuren.

Door de opgehoopte talg en de irriterende vetzuren zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken ontstekingen, de bekende rode pukkels (papels) en puistjes (pustels).
Als het een hevige ontsteking is, ontstaan onderhuidse ontstekingen die na genezing lelijke littekens kunnen achterlaten. Het uitknijpen van puistjes of krabben werkt ontstekingen in de hand.
Omdat acne meestal gepaard gaat met een vette huid, wordt vaak gedacht dat het voedsel het ontstaan van acne bevordert. Vooral varkensvlees, chocolade en patat worden als boosdoeners gezien. Het is nooit gelukt dit verband wetenschappelijk te bewijzen.

Ook voedselallergie of vitaminetekort speelt bij acne geen rol. Het heeft dan ook geen zin vitaminepreparaten tegen acne te slikken. Omdat de huid met meeŽters, pukkels en puistjes er zo vies, vettig uitziet wordt nog wel eens aangenomen dat een slechte hygiŽne de oorzaak is van acne.
Ook dit is een fabeltje, veel wassen met water en zeep is zinloos en kan zelfs schadelijk zijn. Belangrijk is de ontstekingen met niet agressieve producten te behandelen om verdere infecties te voorkomen.

Acne is niet besmettelijk en is dus nooit van de ene mens op de andere overdraagbaar. Ook talgvorming en stress hebben niets met elkaar te maken. Spanningen of stress veroorzaken geen acne. Eerder is het omgekeerde het geval: een ernstige acne kan aanzienlijke psychische spanning oproepen (minderwaardigheidsgevoel).

Wel zijn er aanwijzingen dat een bestaande acne door stress kan verergeren. Jeugdpuistjes kunnen uitstekend met
CMD producten verzorgd worden, met deze natuurlijke producten worden de ontstekingen verminderd en krijgt de huid een frisser aanzien.
Behalve acne vulgaris, de ``gewone`` meest voorkomende vorm van acne, zijn er nog andere vormen.
Bij sommige vrouwen treedt ongeveer een week voor de menstruatie een verergering van de acne op. Ook kan acne verergeren tijdens de zwangerschap.
Een ernstige vorm is acne conglobata, die hoofdzakelijk bij mannen voorkomt en tot lang na het 20e jaar blijft bestaan. De ontstekingen zijn veel ernstiger dan bij acne vulgaris.
Schouders, rug en borst zijn over het algemeen erger aangedaan dan het gezicht. Opvallende kenmerken zijn de grote onderhuidse knobbels en abcessen
(met pus gevulde holtes), die uiteindelijk genezen met achterlating van ontsierende littekens.
Soms komt acne voor op ongewone plaatsen, zoals in de oksels, de liezen en op de billen. MeeŽters vormen een belangrijke aanwijzing dat het om acne gaat. De steeds terugkerende ontstekingen en abcessen kunnen veel last veroorzaken. Deze vorm van acne komt meestal voor na het 20e levensjaar.
Sommige mensen met acne, veelal jonge vrouwen met geringe acne, kunnen zo geobsedeerd raken door de huidaandoening, dat iedere pukkel wordt opengekrabt of uitgeknepen, waardoor de ontsteking alleen maar erger wordt en littekenvorming ontstaat (acne excoriťe).
Enkele vormen van acne ontstaan door uitwendige factoren. Meestal gaat het om contact met stoffen die een verstopping van de talgklier veroorzaken, zoals bepaalde cosmetica.
Verder moet hier gedacht worden aan olie- of chloorhoudende producten in bepaalde beroepen en industrieŽn.
Mechanische factoren (druk en wrijven) kunnen een bestaande acne verergeren, bijv. acne onder de kinrand van een helm of op het voorhoofd onder een voorhoofdsband.
Ten slotte zijn er geneesmiddelen die acne kunnen verergeren of doen ontstaan. Hiertoe behoren o.a. prednison en sommige middelen tegen tuberculose en epilepsie. Men moet hier vooral aan denken als acne plotseling optreedt of op een ongewone plaats op oudere leeftijd ontstaat.
 
Acne is over het algemeen gemakkelijk te herkennen, maar minder gemakkelijk te behandelen. Acne is niet van de ene dag op de andere verdwenen. Zelfs lichtere vormen vragen veel aandacht. Acne kan niet echt worden genezen, wel lukt het ervoor te zorgen dat de acne ``rustig`` wordt en rustig blijft zodat de aandoening uiteindelijk kan genezen. Er zijn veel verzorgingsproducten te koop die de huid sterk uitdrogen en daardoor veel schade kunnen aanrichten. Onder aan deze pagina vindt u een aantal producten die een optimale verzorging bieden.
De ultraviolette stralen in het zonlicht hebben een gunstige invloed op acne. In de zomer zijn jeugdpuistjes dan ook minder actief dan in de winter. Een goed advies is: profiteer 's zomers zo veel mogelijk van de zon. Ook een hoogtezonkuur levert soms een goed resultaat op. Een intensieve blootstelling aan zonlicht of kunstmatige UV-bronnen wordt ontraden in verband met het risico op huidkanker. Overdaad schaadt !
De behandeling van acne heeft altijd even tijd nodig om in te werken. Soms duurt het 1-3 maanden voordat een bevredigend resultaat is bereikt. Daarom is het verstandig niet steeds van het ene middel naar het andere over te schakelen. Als een bepaald middel niet afdoende helpt, is het vaak beter er een ander middel bij te nemen. Omdat bij het ontstaan van acne meerdere factoren een rol spelen zullen meestal ook meerdere producten gebruikt moeten worden om de aandoening effectief te bestrijden. Voor informatie over de verzorging van ernstige acne klik hier


TEA TREE en MANUCA etherische oliŽn zijn sterk anti-septisch en kunnen daarom heel goed gebruikt worden bij de behandeling van vurige puistjes, aanstippen met ťťn druppeltje pure olie is voldoende.
Om de jeugdige, onreine huid tegen verdere infecties te beschermen en te genezen biedt
CMD een effectieve verzorgingslijn aan.
Bij ernstigere aandoeningen en een vette of onreine huid zijn huidverzorgende producten op basis van Dode Zee mineralen zeer effectief.
Bij dagelijks gebruik wordt de conditie van de huid beduidend beter.
Edom en CMD hebben een verzorgende lijn speciaal voor deze huidproblemen./probleem/jeugdp.htm - laatste wijziging woensdag 17 oktober 2018

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer

   
Edom huidverzorging

aanbiedingDode Zee mineralenSheaBodyButter

mineralen shampoo

wrattenoliŽn
massage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen

Neutral
met Dode Zeezout
aanbieding 5 delige set met gratis handcrŤme