volg Anthťmis opDode Zee
huidverzorging
mineralen
werking mineralen
gebruik mineralen
modder
moddermasker
water
toepassingen
geschiedenis
recept mineraal
recept modder


Edom
huidverzorging voor:
normale huid
gemengde huid
vette huid
zeer vette huid
acnť
droge huid
rijpere huid
rosacea
gevoelige huid
allergische huidRŁgener Krijt
krijt huidverzorging
krijt pakkingen
krijt produkten


Safi huidverzorging


verzorging van :
acne gezicht
acne lichaam

couperose
dauwworm

eczeem
constitutioneel
contacteczeem
handeczeem

jeugdpuistjes
lichen


psoriasis
psoriasis verzorging
roos
rosaceaprijzen
Edom
Neutral
Krijt
Safi
CMD Natuurcosmetica huidverzorging met biologische oliŽn

Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging
handcrŤme
shampoo
probeersetjesbasis oliŽn
maceraten en vetten
prijzen basis oliŽn


diverse infecties


etherische oliŽn
A t/m D
E t/m K
L t/m R
S t/m Z
prijzen etherische oliŽn
Attarsmassage oliŽn
huid oliŽn

Aleppo zepen
prijzen

   
ECZEEM


Eczeem is een vorm van allergie waarbij de huid ontstoken is. Die huidontsteking kan in vele vormen optreden. De oorzaak is niet altijd duidelijk, maar zeker is dat aanleg een belangrijke rol speelt. Twee soorten eczeem die algemeen voorkomen zijn:
Erfelijk of constitutioneel eczeem. Deze vorm van eczeem kan al vlak na de geboorte voorkomen, kijk ook bij dauwworm. De oorzaak komt van 'binnenuit'.
Contact eczeem. Deze eczeem ontstaat door stoffen waarmee men regelmatig in aanraking komt. Stoffen als bijv. shampoo, zeep of wasmiddelen irriteren de huid waardoor deze wat ruwer wordt, gaat barsten en uiteindelijk kan er eczeem ontstaan.

Dit soort eczeem kan vrijwel iedereen krijgen, persoonlijke aanleg speelt hierbij nauwelijks een rol, tot deze categorie hoort ook
handeczeem. Probeer zoveel mogelijk contact te vermijden met de stoffen die de oorzaak van het eczeem kunnen zijn of zoek een vervangend product. Wol of synthetisch textiel, dat direct op de huid gedragen wordt, kan vaak jeuk veroorzaken.
Kies daarom katoenen kleding voor de lichaamsdelen met eczeem.
Uitdroging door bijv. water, felle zon of koud weer kan het eczeem verergeren. De beschermingsfunctie van de huid vermindert en irriterende of allergische stoffen kunnen gemakkelijker binnendringen. Dit kan zich uiten door schilfering van de huid.
Bescherm de lichaamsdelen, met name gezicht en handen, die aan de buitenlucht worden blootgesteld dus goed tegen uitdrogen !
Eczeem wordt meestal met cortico-steroÔden behandeld, dit om de ontstekingsreactie van de huid te verminderen. Ook moet de huid weer zacht en soepel worden. Hiervoor kunnen verschillende soorten crŤme worden gebruikt.
Voor een succesvolle behandeling is het nodig dat de crŤme regelmatig gedurende langere tijd gebruikt wordt. Ook al lijkt de huid na drie of vier weken weer beter, het kan wel tot vier ŗ vijf maanden duren voor deze geheel genezen is.
Alle soorten eczeem kunnen ook met Dode Zee mineralen, kleine plekjes eventueel met Tea Tree etherische olie behandeld worden. Deze producten zijn heel effectief en hebben geen nadelige bijwerkingen.
Afhankelijk van de ernst en van de plaatsen waar het eczeem voorkomt zijn er verschillende behandelingen, hier volgt een behandeling voor het gehele lichaam. Klik
hier voor meer informatie.

Eczeem op het gehele lichaam. De verzorging vermindert het jeuken en verwijdert de dode huidcellen. De doorlaatbaarheid en het vochtgehalte van de huidcellen in de opperhuid worden verhoogd waardoor de conditie van de huid verbeterd wordt en het eczeem zal verminderen.

Benodigdheden: Dode Zee mineralen / Dode Zee zwarte modder / mineralen- of modderzeep / mineralen bodylotion
Opties: moddermasker / mineralen bad- douchegel

Neem 4 weken lang 3 keer per week een bad, dan terugbrengen naar 1 ŗ 2 baden per week afhankelijk van het resultaat.
Los 500 gram mineralen op in een bad heet water, breng de watertemperatuur vervolgens op Ī 37įC. 20 tot 30 minuten baden, goed afspoelen met warm water en afdrogen. Gebruik voor kinderen 250 gram mineralen per bad. Voor baby`s 5 gram per liter.
Behandel het eczeem 4 weken lang 1 keer per week met zwarte modder, vervolgens naar behoefte afhankelijk van het resultaat.
Neem een warme douche en breng de modder met een spatel op het eczeem aan, laat deze 20 minuten inwerken. De modder met spons en warm water verwijderen.
De modder niet bij baby`s of kleine kinderen gebruiken, hier in ernstige gevallen het aantal baden per week verhogen.
Dagelijks de eczeem plekken minimaal 2 keer licht inmasseren met mineralen bodylotion. Ook na ieder bad of douche moet de huid gehydrateerd worden.
Voor het dagelijkse wassen, douchen of baden uitsluitend mineralen- of modderzeep gebruiken. Bij het douchen of baden kan i.p.v. de zeep ook mineralen bad/douchegel gebruikt worden.
De huid kan er rood uit gaan zien, dit is echter een teken van herstel en onstaat doordat de dode huidcellen afschilferen onder inwerking van de mineralen.


Eczeem en een droge huid gaan meestal samen. Vele soorten zeep en bad- en doucheproducten worden daarom niet goed verdragen, ze drogen de huid nog verder uit. Verzorgingsproducten op basis van Dode Zee mineralen kennen dit probleem niet, integendeel zij stimuleren de huidcellen vocht vast te houden, waardoor bij regelmatig gebruik de conditie van de huid duidelijk verbetert. Ook de plantenoliŽn Sheabutter , Babassu en Arganolie kunnen puur als verzorging worden gebruikt en geven bij dagelijks gebruik een droge huid meer soepelheid.
eczeem.htm - laatste wijziging donderdag 08 november 2018

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer

   
Edom huidverzorging

aanbiedingDode Zee mineralenSheaBodyButter

mineralen shampoo

wrattenoliŽn
massage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen

Neutral
met Dode Zeezout
aanbieding 5 delige set met gratis handcrŤme